Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

"Συγκέντρωση" ΑΕΠΠ – ΕΑΑΔΗΣΥ.

Μετά τα ροζ και όχι μόνο σκάνδαλα στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) κατά έντιμου πρώην προέδρου Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων και βασικού στελέχους της ΑΕΠΠ, κι ενώ "άρχισαν και ανοίγουν τα στόματα και γίνεται πλέον λόγος για διασυνδέσεις του τέως δικαστικού λειτουργού με συγκεκριμένες δικηγορικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία τα οποία χειριστήκαν υποθέσεις της ΑΕΠΠ", διαβάζουμε ότι το "υπουργικό συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για την συνένωση της ΑΕΠΠ με την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ). Από την συνένωση αυτή η νέα Αρχή που θα συσταθεί, θα διατηρήσει τον τίτλο της δεύτερης, δηλαδή, της ΕΑΑΔΗΣΥ".

Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους δεν φοβήθηκαν, σε όσους μίλησαν και σε όσους θα μιλήσουν για τη μεγάλη βρωμιά του λευκού κολάρου, που πιστεύει ότι θα μπορεί εσαεί να πνίγει επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ικανοποιώντας πάνω τους άπληστες ορμές.

Κι επειδή ερωτόμαστε, οι ΑΕΠΠ – ΕΑΑΔΗΣΥ, σύμφωνα με το Νόμο, δεν είναι επιχειρήσεις (με τζίρους κλπ) ούτε τα στελέχη τους είναι μέτοχοι (δεν διανέμονται μερίσματα κοκ), συνεπώς δεν εμπλέκεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση, η οποία έχει δικά της ζητήματα για να ασχοληθεί.

Πηγή1: https://www.dikastiko.gr/eidhsh/se-eisaggeliko-kloio-proin-dikastis-gia-sexoyalikes-kai-ochi-mono-parenochliseis-me-politikes-proektaseis/

Πηγή2: https://www.dikastiko.gr/eidhsh/aytodikaios-payetai-to-stelechos-tis-aepp-poy-kataggelthike-gia-sexoyalikes-parenochliseis-sti-thesi-toy-i-mairi-sarp/

Πηγή3: https://media.gov.gr/anakoinosi-gia-ti-synedriasi-tou-ypourgikou-symvouliou-30-6-2021/