Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ή ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ;


Με τα δύο αυτά ερωτήματα τιτλοφορείται το πρώτο βίντεο που ετοίμασε ο Γιώργος Φλωράς, ένας καθημερινός άνθρωπος που στην επιχειρηματική του πορεία βρέθηκε αντιμέτωπος με τα καρτέλ και τις διασυνδέσεις τους με το (παρα) κράτος.

Το βίντεο πραγματεύεται τον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο "εξαφανίστηκε" ένα νομοσχέδιο γροθιά στα καρτέλ, παρουσιάζοντας στοιχεία με χρονολογική σειρά.

Το Παρατηρητήριο Ανταγωνισμού είχε αναδείξει το ζήτημα του "εξαφανισμένου" νομοσχεδίου τόσο μέσα από τη σελίδα του (εδώ, εδώ κι εδώ) όσο και με επιστολές προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, οι οποίοι όπως ήταν αναμενόμενο δεν απάντησαν. Αντί απαντήσεων, προτιμούν να "αντιμετωπίζουν" τα καρτέλ, καλώντας τα κάθε τόσο (παρανόμως) στα υπουργεία τους, όπου, γύρω από τραπέζια με πορτοκαλάδες, καφέδες και βουτήματα, χαριεντίζονται μαζί τους.

Με την επισήμανση ότι από τον τίτλο του βίντεο θα μπορούσε να λείπει το δεύτερο ερώτημα… και με την πίστη ότι «Ποτέ μην αμφιβάλετε ότι μια μικρή ομάδα από σκεπτόμενους, δεσμευμένους στον σκοπό τους, πολίτες μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, είναι και το μόνο που έχει ποτέ συμβεί», αναρτούμε το εν λόγω υλικό.