Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Μην καίτε τους ελέγχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού


Στις 14 Μαρτίου 2012 ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Κυριτσάκης, συμμετείχε σε ραδιοφωνική εκπομπή του Αθήνα 9,84 με θέμα την ακρίβεια. Στη συνέντευξή του επεσήμανε κάτι εξαιρετικά σημαντικό που διαφεύγει της προσοχής όσων καταγγέλλουν παραβάσεις του ελεύθερου ανταγωνισμού. Η πρακτική που ακολουθούν είναι πρώτα να δημοσιοποιούν τις καταγγελίες τους και μετά να απευθύνονται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία όταν επιλαμβάνεται των υποθέσεων και διεξάγει ελέγχους στις καταγγελλόμενες επιχειρήσεις αδυνατεί να εντοπίσει ενοχοποιητικά στοιχεία. Οι επιχειρήσεις την έχουν προλάβει, οι αποδείξεις έχουν καταστραφεί!

Την κάκιστη αυτή πρακτική ακολουθούν συνήθως οι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, οι οποίοι είτε αγνοούν πώς διεξάγονται οι έρευνες και πώς στοιχειοθετούνται οι παραβάσεις από την Επιτροπή είτε προτιμούν να αποσπάσουν εφήμερη δημοσιότητα.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Αυτό που ζητάω και το λέω και παρότι με κακολογούν από εκεί το επιμένω ότι κύριοι εάν το βγάλει αυτό το πρόβλημα προς τα έξω πριν να έρθει σε εμένα πριν να έρθει στην επιτροπή και πάω εγώ να ελέγξω το πρόβλημα που αυτοί διαπιστώνουν από τις παρατηρήσεις τους . ΄Όταν θα πάω εγώ να ελέγξω και το ξέρουν ότι διότι το βλέπετε πανηγυρικά λένε κι εμείς διαπιστώσαμε αυτά και τα στείλαμε στην επιτροπή ο παραβάτης λοιπόν λέει ξέρετε φαίνεται μας έβαλαν στο στόχο είναι στο κόκκινο στοχοποιείται ξέρω εγώ το τάδε προϊόν για κάτσε να δω εάν έρθουν εδώ να μου βρουν ότι μπορώ να το εξαφανίσω δυστυχώς και πάμε και βρίσκουμε άδεια συρτάρια και δεν μπορούμε να αιφνιδιάσουμε. Το επαναλαμβάνω και το λέω. Ο αιφνιδιασμός είναι το όπλο μας. εάν δεν πάω να βρω τι θέλω δηλαδή όταν πάω να βρω κάτι από κει και πέρα η προσπάθεια πάει τσάμπα. Και για αυτό τους λέω εκεί πέρα και επαναλαμβάνω «κύριοι μη δημοσιοποιείτε πιο μπροστά. Όταν ας πούμε κάνω τον έλεγχο γίνει ο έλεγχος και βρούμε τα στοιχεία θα σας πω ότι εσείς τα στείλατε εσείς τα κάνατε. Δεν είναι εκεί το θέμα. Να πάρουν όσα εύσημα θέλουν. Αυτό που για μένα είναι τροχοπέδη είναι το εξής μην δημοσιοποιείτε τα στοιχεία. Μετά κάντε ότι θέλετε. Και το λέω αυτό γιατί έχω υπαρκτά παραδείγματα. Οι έμποροι καλώς έκαναν. Αντιλαμβάνεσθε ότι πήραν τα μέτρα τους. Μου έκαψε τον έλεγχο. Μου καίει τον έλεγχο. Μου καίει τη δυνατότητα να μπορέσω να βρω ένα στοιχείο.

Εν ολίγοις,
Καταγγέλλετε με:
ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ,
ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ,
ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ και
ΓΝΩΣΗ
εάν επιθυμείτε να τελεσφορήσει η καταγγελία σας…